Miksi valita ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja lemmikillesi

Miksi valitsisin ammattitutkinnon suorittaneen trimmaajan lemmikilleni?

Ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja on varma valinta lemmikisi turkinhoidontarpeisiin. Vaikka emme kykene varmistamaan kaikkien alalla toimivien pätevyyden laatua, on suositeltavaa että lemmikkien omistajat huomioivat seuraavaa: Suomessa trimmaajilta ei edellytetä muodollista pätevyyttä tai koulutusta, kuten esimerkiksi koulutetut hierojat ja fysioterapeutit ovat kansallisella tasolla valvottuja nimikkeitä. Suosittelemme silti vahvasti, että käytät sellaista trimmaajaa, keneltä koulutus löytyy. Suomessa korkein alalle tarjottu koulutus on Eläintenhoitajan ammattitutkinto, Eläintentrimmaamisen osaamisala. Pyydä että saat nähdä todistuksia. 

On myös suositeltavaa että trimmaajasi kuuluu kyseisen alan yhdistykseen. Esim.Suomen Eläintentrimmaajat ry (SETRIry), jossa trimmaajat voivat pitää ammattitaitonsa ajantasalla niin turvallisuuteen, terveyteen, hygieniaan kuin trimmaustekniikoihin liittyvissä asioissa jatkuvan koulutuksen ja tuen kautta. Yhdistyksellämme on lista trimmaajista, joiden taitotaso on todettu näyttötutkinnon suorittamisessa riittäväksi, jolla pyritään antamaan omistajille takuu työn laadusta ja eläinten asiallisesta käsittelystä. Tähän yhdistykseen ja sen trimmaajalistalle pääseminen edellyttää näyttötutkinnon läpäisemistä. Omistajia kannustetaan pyytämään apua SETRIry:ltä hyvän trimmaajan valitsemiseen. 

Trimmaajien tulisi tietää tärkeistä aiheista, kuten turvallisuudesta, terveys- ja hygieniakäytännöistä, koiran anatomiasta, koiran käsitelytaidoista, koirien käyttäytymisestä ja ensiavusta. Keskustelemalla näistä asioista trimmaajan kanssa saat selville hänen pätevyytensä. On tärkeää, että voit luottaa lemmikkisi vastuullisen ja osaavan ammattilaisen käsiin, joka huolehtii lemmikkisi tarpeista. Trimmaajaa valittaessasi voit puhua eläinlääkärisi kanssa ja kysyä häneltä suosituksia. Myös ystäviltä ja perheenjäseniltä voi kysyä heidän käyttämistään trimmaajista. Vieraile paikoissa ja juttele ihmisille. Sinulla täytyy olla varmuus, että he hoitavat koiraasi oikeaoppisesti ja että he pärjäävät koirasi kanssa. 

Trimmauskerran pitäisi olla myönteinen kokemus lemmikillesi, joten varmista että trimmaaja pystyy vastaamaan lemmikkisi fyysisiin ja käytöksellisiin tarpeisiin. Esimerkiksi, käyttävätkö he tarvittaessa palkitsemiseen perustuvia menetelmiä (kehumista tai herkkupaloja) myönteisen kokemuksen luomiseksi koiralle. Ovatko toimitilat siistit ja turvalliset? On tärkeää, että toimitila on sopiva eikä lemikkillesi koidu vaaraa trimmauksessa ollessaan. Trimmaamon pitäisi olla sellainen, että voit jättää lemmikkisi sinne hyvällä omatunnolla. Kysyvätkö he lemmikkisi terveydestä ja rokotuksista ennen trimmausta? Tämä on tärkeää, etteivät koirien väliset tarttuvat taudit leviä. 

Jos koirallasi on erityistarpeita, kuten herkkä iho, varmista että trimmaajasi tietää ja osaa ottaa tarpeet huomioon. 

Ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja voi myös näyttää kuinka voit hoitaa koirasi turkkia kotona oikeilla tekniikoilla ja oikeilla välineillä trimmausten välillä. Tämä varmistaa, että pystyt noudattamaan hyvää turkinhoitorutiinia käyntien välillä, jotta trimmaus olisi lemmikillesi mahdollisimman mukavaa ja stressitöntä.